Kirjoittanut E-vedonlyonti
CS:GO Uutinen

Kuten vanha klisee kuluu, uusi vuosi ja uudet kujeet. Koronaviruksen värittämä vuosi 2020 oli todella raskas isku niin sanotuille perinteisille urheilulajeille mutta eSportsille se tarjosi entistä suuremman näkyvyyden ja näyteikkunan e-urheilun maailman. Mitä vuosi 2021 sitten tuo tullessaan eSportsin osalta? Olemme poimineet tähän artikkeliin muutaman seuraamisen arvoisen asian vuodelle 2021.

eSports kausi starttaa viime vuoden lopun tavoin onlinessa. Muun muassa saksalainen BIG teki rakettimaisen nousun CS:GO:n maailman huipulle nimenomaan online-otteluiden turvin. Tämä pelitapa sopi joukkueelle loistavasti ja vedonlyöntimielessä joukkueen veikkaaminen tarjosi hyviä kertoimia ennen kuin kertoimien laskijat heräsivät toden teolla BIG:n laatuun.

ENCE – Uusi kokoonpano

Yksi vuoden 2021 mielenkiintoisin suomalaisittain seurattava asia on ENCE. ENCE:n CS:GO organisaatio on kokenut vajaan kahden vuoden aikana huippu-urheilun ylä- ja alamäet. Keväällä 2019 ENCE oli Suomen ja lähes koko maailman ykkösjoukkue, kun Aleksi ”allu” Jalli ja kumppanit olivat IEM Katowicessa kakkosia ja sekä voittivat pian sen jälkeen BLAST Pro Seriesin Madridissa. Vuoden 2019 lopulla joukkue kuitenkin erotti Aleksi ”aleksib” Virolaisen ja vuoden 2021 tammikuussa ENCE julkaisi kokonaan uuden kokoonpanon, jossa ainoa alkuperäinen pelaaja menestysvuosilta on ENCE:n osaomistajiin lukeutuva allu. Uudistuneen kokoonpanonsa myötä ENCE luopui myös periaatteistaan menestyä vain suomalaisten pelaajien voimin.

ENCE:n uuden kokoonpanon muodostavat tämä viisikko sekä kaksi valmentajaa:

Aleksi ”allu” Jalli

Joonas ”doto” Forss

Pawel ”dycha” Dycha (Puola)

Marco ”Snappi” Pfeiffer (Tanska)

Lotan ”Spinx” Giladi (Israel)

Eetu ”sAw” Saha (Valmentaja)

Ville ”WILLFEEL1” Merinen (Suorityskykyvalmentaja)

Asiantuntijat sekä sosiaalisen median raati ovat olleet ENCE:n uudesta kokoonpanosta positiivisesti yllättyneitä. Erityisesti ”Snappin” signaus on saanut suitsutusta, sillä entinen tanskalainen on pitkän kokemuksen omaava pelaaja, joka tulee ottamaan yksinoikeudella haltuunsa pelinjohtajan paikan ENCE:ssä. ”Snappin” odotetaan hoitavan IGL-rooli huomattavasti paremmin kuin mitä Miika ”Sunny” Kemppi ja ”allu” hoitivat sitä Virolaisen poistuttua joukkueesta.

”Spinx” ja ”dycha” taas ovat nuoria ja lupaavia pelaajia, jotka ovat osoittaneet yksilötasolla kyntensä. Molemmat ovat tehneet itselleen nimiä muun muassa FACEIT-alustan FPL-liigassa. ”Spinx” on pelannut viimeksi ”Snappin” kanssa c0ntactissa, ”dycha” saksalaisessa Sproutissa. Nuoren kaksikon todellinen suorituskyky punnitaan (toivottavasti pian pelattavissa) LAN-turnauksissa. Molemmilla pelaajilla on nimittäin todella vähän LAN-kokemusta. Paineet ja tekeminen LAN-peleissä liveyleisön edessä on ihan eri juttu kuin online-peleissä.

Myös valmennuspuoli on saanut kiitosta jo ennen yhtäkään ottelua. Päävalmentaja Saha on todennut, että tästä eteenpäin kaikki vastuu tuloksista ja pelaajavalinnoista ovat yksin hänen harteillaan. Tämä on selvä osoitus siitä, että päävalmentaja tekee itsenäisesti kaikki päätökset eivätkä pelaajat. Suorituskykyvalmentaja Ville Merisen sopimusta taas pidetään merkittävänä joukkueen mentaalisen jaksamisen kannalta. Monet tähtipelaajat niin ENCE:ssä kuin muissakin joukkueissa kokivat viime kaudella uupumusta ja henkistä väsymystä. ENCE koittaa jatkossa välttyä näiltä sudenkuopilta henkisen valmennuksen avulla.

Rohkeimmissa arvioissa ENCE on nostettu takaisin vuonna 2021 jopa TOP 20 joukkueeksi.  ENCE:n suorittamista kannattaa ehdottomasti pitää silmällä tämän vuoden CS:GO turnauksissa. ENCE tullaan varmasti mieltämään ensimmäisissä otteluissa altavastaajaksi viime vuoden heikon menestyksen sekä uuden kokoonpanon myötä. ENCE:n voittokertoimista voikin löytyä hyvää valueta kauden ensimmäisissä turnauksissa.

eSports Vedonlyönti

eSportsin suosio on kasvanut tasaisesti mutta maltillisesti jo useamman vuoden putkeen. Vuonna 2020 lajin parissa nähtiin kuitenkin todellinen kasvupyrähdys niin katsoja kuin vedonlyöntimäärissä. eSports oli hetkellisesti keväällä 2020 muun muassa vedonlyöntisivusto Nordicbetin veikatuin laji Suomessa.

Pelkästään vedonlyöntimaailman uutisiin ja ilmiöihin perustava SBCNews ennusti vuoden 2020 loppupuolella että eSports vedonlyönnin suosio ei ollut vain hetkellinen piikki vaan lajin suosio tulee jatkamaan kovaa kasvuaan. Villeimmissä veikkauksissa eSportsin uskotaan nousevan vuoteen 2024 mennessä liikevaihdoiltaan viidenneksi suosituimmaksi lajiksi vedonlyönnin parissa.

eSports vedonlyönnin kasvukäyrä tulee olemaan vuonna 2021 varmasti tiukasti yläviistoon ylöspäin. Nyt jos koskaan kannattaa olla vedonlyönnin aallonharjalla ja poimi parhaat eSports kertoimet ennen lajin suosion todellista räjähtämistä.

Jaa:

lisää samankaltaisia