Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen
Eurheiluorganisaatio FaZe Clan julkisti myöhään lauantai-iltana solmineensa pelaajasopimuksen entisen Liquid-tähden Russel ”Twistzz” Van Dulkenin kanssa.

Organisaatio tiedotti Twistzz:n korvaavan FaZe:n kokoonpanossa pelanneen Markus ”Kjaerbye” Kjærbyen, joka on siirretty penkille. Twistzz jäi eurooppaan Liquidin palkattua Gabriel ”FalleN” Toledon hänen tilalleen joukkueeseen. Twistzz tällöin ilmoitti pysyvänsä euroopassa ja etsivänsä uutta joukkuetta, jonka kanssa kilpailla maailman huipulla.

Twistzz liittyi Liquidiin vuonna 2014 Misfits -joukkueesta. Alkuvaikeuksien myötä hänestä tuli lopulta Liquidin kulmakivi. Liquidin kanssa Twistzz saavutti jopa Intel Grand Slam:n voiton, johon on heidän lisäksi pystynyt vain tanskalaisjoukkue Astralis. Liquid voitti Grand Slam:n ennätysmäisessä ajassa (63 päivää). Twistzz on palkitty HLTV:n TOP-20 pelaajien listalle vuosina 2018 ja 2019. Vuoden 2020 lopulla hänen suorituskyky kuitenkin tippui, ja Twistzz oli vain varjo itsestään serverillä.

Twistzz mainitsi HLTV:lle antamassaan haastattelussa, että hänet meinattiin korvata Liquidin kokoonpanossa jo vuoden 2020 kesäkuussa. Tämä Twistzz:n mukaan vei hänen itseluottamustaan alaspäin.

Lunasta 100% bonari uuteen MGA vedonlyöntisaittiin täältä

Twistzz myös lisäsi, että joukkueen ex-IGL:n Nick ”⁠nitr0⁠” Cannellan päätös siirtyä Valorantiin oli myös suuri vaikuttaja Twistzz:n itseluottamukselle:

”Syy sille, miksi hänen lähtönsä vaikutti minuun niin suuresti, on se, että hän oli joukkueessa se henkilö, kenen kanssa olin kaikista läheisin. Puhuin hänelle aina pelin ulkopuolla, ja me jopa pelasimme muita pelejä yhdessä. Hän oli kuin isoveli minulle, ja kun hän lähti, tuntui, kun minulla ei olisi ollut ketään ystävää joukkueessa. Pystyin aina luottamaan Nickiin. Puhuimme aina ongelmistamme ja autoimme toisiamme. Tämä kaikki oli poissa hänen lähtönsä jälkeen.”

– RUSSEL ”TWISTZZ” VAN DULKEN

Twistzz tuo FaZeen kuitenkin todella paljon tulivoimaa, mikäli hän löytää tiensä takaisin vuosien 2018 ja 2019 pelikuntoon. Hän on mekaanisesti yksi parhaista pelaajista, ja hänet tunnetaankin lähes robottimaisesta aimista.

Twistzz:n lisäys tuo FaZeen kaivattua tulivoimaa ja uutta verta. Hän on ensimmäinen askel FaZe:n kokoonpanon uudistamisessa, sillä huhujen mukaan Mousesportsin IGL Finn ”karrigan” Andersen liittyisi FaZe:n kokoonpanoon viimeistään muutaman kuukauden päästä, kun hänen sopimuksensa Mousesportsin kanssa raukeaa. Karrigan olisi loistava palanen FaZe:n kokoonpanoon, sillä FaZe kaipaa kipeästi pelin sisäistä johtajaa. Karrigan on jo aikaisemmin johtanut FaZe:a, jolloin hän johti joukkueen Bostonin major-turnauksen finaaliin, jonka joukkue kuitenkin hävisi tiukasti Cloud9:lle.

Karrigan liittyisi täten joukkueeseen Olof ”olofmeister” Kajbjer Gustafssonin tilalle, joka Marcelo ”coldzera” Davidin mukaan pohtii eläköitymistä CS:GO:sta. Olofmeister on pelannut viimeiset vuodet on-off -tyylillä, sillä hän on usein pitänyt pitkiä taukoja, joiden aikana FaZe on joutunut etsimään korvaavan pelaajan.

FaZe:n kokoonpano näyttää tällä hetkellä tältä:

Håvard ”⁠rain⁠” Nygaard
Marcelo ”⁠coldzera⁠” David
Helvijs ”⁠broky⁠” Saukants
Olof ”⁠olofmeister⁠” Kajbjer
Russel ”⁠Twistzz⁠” Van Dulken

Markus ”⁠Kjaerbye⁠” Kjærbye (penkitetty)

Jaa:

lisää samankaltaisia