Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen

HLTV julkaisee joka vuoden päätteeksi heidän näkemyksensä vuoden parhaista pelaajista. Lista alkaa aina tammikuun ensimmäisenä päivänä, ja pelaajia julkistetaan listan alapäästä lähtien päivä kerrallaan, kunnes 20. päivä julkistetaan vuoden paras ja toiseksi paras pelaaja. HLTV on tehnyt ja julkaissut listan maailman parhaista pelaajista joka vuosi vuodesta 2010 lähtien, jolloin pelattava peli oli Counter Strike 1.6. CS:GO:n osalta tämä on kahdeksas vuosi, kun lista julkaistaan.

HLTV:n lista perustuu lähes pelkästään pelaajien henkilökohtaisiin tilastoihin. Lista ei ota HLTV:n mukaan huomioon mitään muita ulkoisia tekijöitä, jotka olisivat voineet vaikuttaa pelaajan suoritustasoon. HLTV:n listaan vaikuttaa huomattavasti pelaajan saamat MVP (Most Valuable Player) ja EVP (Exceptionally Valuable Player) -palkinnot.

KRIMZ

Listan sijalle 17 valittiin ruotsalaispelaaja Freddy ”KRIMZ” Johansson. Tämä on viides kerta, kun hänet valitaan kyseiselle listalle. KRIMZ on sijoittunut muina vuosina sijoille 17, 9, 7 ja 9.

KRIMZ on pelannut lähes koko ammattilaisuransa yhdessä ainoassa joukkueessa, Fnaticissa. KRIMZ aloitti uransa vuonna 2013 LGB:n kanssa, jossa hän pelasi mm. Olof ”olofmeister” Kajbjerin sekä Dennis ”dennis” Edmanin kanssa. LGB oli tuolloin ruotsin kolmanneksi paras joukkue Ninjas in Pyjamasin ja Fnaticin takana. Joukkue kuitenkin pääsi historian ensimmäiseen major-turnaukseen, joka oli Dreamhack Winter 2013.

Lunasta 100% bonari uuteen MGA vedonlyöntisaittiin täältä

CS:GO:n ensimmäinen major-turnaus meni ruotsalaisjoukkue Fnaticin nimiin. Ei kuitenkaan mennyt pitkään major-voiton jälkeen, kun ruotsalaisjoukkue otti yhteyttä KRIMZ:iin sekä olofmeisteriin, ja ilmaisi kiinnostuksensa heistä. Siitä alkoi KRIMZ:n monivuotinen ura Fnaticin paidassa, joka jatkuu edelleen.

KRIMZ:n ja Fnaticin vyötärölle mahtuu myös skandaaleja. Hänen joukkuetoveriaan Robin ”flusha” Rönnquistia on syytetty moneen otteeseen huijaamisesta ja Fnaticin muut pelaajat ovat huudelleet törkeyksiä toisen ruotsalaisjoukkue NiP:n pelaajille ja kieltäytynyt kättelemästä heitä vuonna 2013 pelatun Dreamhack Bucharest -turnauksen finaaliottelun jälkeen.

Kaikesta tästä huolimatta, joukkueen suurin skandaali tapahtui kuitenkin vuoden 2014 Dreamhack Winter major-turnauksessa. Tuolloin karttavalikoimaan oli lisätty kaksi uutta karttaa – Overpass ja Cobblestone. Fnatic pelasi ranskalaisjoukkue LDLC:tä vastaan puolivälieräottelua. LDLC oli voittanut BO3 (paras kolmesta) -ottelun ensimmäisen kartan lukemin 16-10. Fnatic oli vastannut huutoon toisessa kartassa, jonka joukkue voitti lukemin 16-8. Vuorossa oli ottelusarjan viimeinen ja ratkaiseva kartta, ja ottelun voittajalle oli tarjolla paikka välierissä.

Fnatic oli ensimmäisen puoliskon jälkeen tappiolla lukemin 12-3. LDLC voitti toisen puoliskon pistoolikierroksen, joka tarkoitti sitä, että joukkueella oli todella suuri rahallinen etu seuraavilla kierroksilla.

Ruotsalaisjoukkueella oli kuitenkin ässä hihassaan. Fnatic teki Overpassin A-pommipaikalle kahden miehen boostin, jonka avulla olofmeister pystyi hallitsemaan A-pommipaikalta todella suurta aluetta kartan B-puoliskosta vihollisten tietämättä asiaa moneen kierrokseen. Tämän boostin avulla Fnatic lopulta voitti ottelun lukemin 16-13.

Ottelun jälkeen mediassa nousi kuitenkin järjetön kohu tapahtuneesta, ja Fnatic päätti ilmeisesti sponsoreiden ja maineensa takia vetäytyä turnauksesta, sillä turnausjärjestäjä oli todennut boostin laittomaksi, ja määräsi kolmannen kartan pelattavaksi uudestaan. LDLC voitti lopulta turnauksen pelattuaan toista ruotsalaisjoukkue NiP:ä vastaan finaalissa.

KRIMZ pysyi lopulta Fnaticissa tähän päivään saakka. Hän teki yhden pikavisiitin GODSENT:n joukkueessa, kun Fnatic teki joukkueen kanssa pelaajavaihdoksia. Ei mennyt kuitenkaan pitkään, kunnes KRIMZ ja kumppanit palasivat takaisin Fnaticin riveihin.

KRIMZ:n suoritukset vuonna 2020 olivat hyvällä tasolla. Hän sai keskimäärin 0.70 tappoa per kierros ja kuoli vain 0.64 kertaa per kierros. Ottaen huomioon, että KRIMZ pelasi Fnaticin kanssa ainoastaan maailman parhaita joukkueita vastaan, oli hän hyvin kokonaisvaltainen pelaaja. KRIMZ suoriutui myös paineen alla, sillä hänen rating maailman parhaita joukkueita vastaan oli kymmenenneksi paras koko maailmassa (1.12).

HEN1

Listan sijalle 16 valittiin brasilialaispelaaja Henrique ”HEN1” Teles, joka on viime aikoina ollut otsikoissa hänen huhutun lähtönsä takia. HEN1 pelaa tällä hetkellä Furiassa, mutta hänen nimi mainittiin yhteydessä marraskuun huhujen, joissa väitettiin Furian palkkaavan hänen tilalleen Paytyn ”Junior” Johnsonin. Tiistaina saatiin kuitenkin uutta informaatiota, jonka perusteella HEN1 pysyisi Furiassa, ja junior liittyisi kokoonpanoon kuudentena pelaajana. Asiasta lisää voit lukea tiistain artikkelistamme.

HEN1 aloitti Counter Striken pelaamisen hyvin nuorena. HLTV:n mukaan hän pelasi ensimmäiset pelituntinsa jo kahdeksan vuotiaana katsottuaan hänen isänsä pelaavan Counter Strike 1.6 -versiota. HEN1:llä on samanikäinen veli, joka pelaa nimimerkillä LUCAS1. Lucas ”LUCAS1” Teles. Heidän isänsä vei heidät pelitaloihin, joissa veljekset kilpailivat toisiaan vastaan. Vuosia myöhemmin HEN1 ja LUCAS1 nähtiin heidän ensimmäisessä huippujoukkueessa, jota johti brasilialainen huippupelaaja Gabriel ”FalleN” Toledo. Tuonaikaisen joukkueen nimi oli KaBuM.

KaBuM:n kanssa HEN1 omien sanojensa mukaan voitti kaiken mahdollisen brasiliassa, joten joukkue matkusti vuonna 2014 ESWC -turnaukseen, jossa pelasi iso osa maailman huippujoukkueista. Turnauksessa KaBuM voitti vain yhden ottelun pelaamastaan viidestä, joka tarkoitti pikaista kotimatkaa joukkueelle. Turnauksen jälkeen veljekset HEN1 ja LUCAS1 poistuivat joukkueesta liittyäkseen ProGaming.TD-joukkueeseen.

Useiden eri kokoonpanovaihdoksien ja joukkueiden jälkeen HEN1 löysi itsensä Tempo Storm -nimisen yhdysvaltalaisorganisaation palkkalistoilta. Tempo Storm oli palkannut Telesin veljekset ja kolme muuta lupaavaa brasilialaispelaajaa. Joukkue teki hienon debyytin voitettuaan ensimmäisen turnauksensa, CEVO Gfinity Season 9:n.

Myöhemmin Immortals -niminen organisaatio osti Tempo Stormin pelaajat. Tapahtui muutama kokoonpanomuutos, mutta ainiaan ”package-dealina” pysynyt HEN1 ja LUCAS1 pysyivät yhdessä.

Immortals pelasi Dreamhack Open Montreal -turnauksessa, joka lopulta koitui joukkueen kohtaloksi. Immortals pääsi turnauksen finaaliotteluun, johon joukkue ilmeistyi kuitenkin myöhässä, mikä tarkoitti ottelun ensimmäisen kartan luovutusta. Joukkue hävisi toisen kartan, joten turnauksen voittajaksi kruunattiin North lukemin 2-0. Suurempi skandaali tapahtui kuitenkin ottelun jälkeen, kun yksi joukkueen jäsenistä, Vito ”kNgV-” Giuseppe, suuttui Twitterissä yhdysvaltalaispelaaja Pujan ”FNS” Mehtalle. FNS twiittasi hävinneensä kolmelle humalaiselle pelaajalle viitaten joukkueensa häviöön Immortalsia vastaan. KNG vastasi tähän epäasiallisesti: ”todista se tai tapan sinut”.

Lopulta HEN1 päätyi Furiaan ilman veljeään. Furia on ollut ylivoimaisesti HEN1:n menestyksekkäin joukkue ja HEN1 on ollut suuri tekijä FURIA:n menestyksen kanssa. HLTV:n mukaan HEN1 oli sijalla 16 tänä vuonna monesta syystä. Hänen rating oli todella hyvällä tasolla läpi vuoden (1.15). HEN1:llä oli myös kahdeksanneksi korkein prosentti pelatuista kartoista, joissa hänellä oli yli 1.15 ratingi, joka tekee hänestä todella tasaisen suorittajan. HEN1:llä oli myös seitsemänneksi korkein kuolemien ja tappojen välinen ero (+520). HEN1 oli myös vuoden vaikein pelaaja tappaa. Hän kalpeni koko tilastossa vain vuoden 2018 Andreas ”⁠Xyp9x⁠” Højslethille.

HLTV:n artikkelin KRIMZ:stä voit lukea täältä.
HLTV:n artikkelin HEN1:stä voit lukea täältä.

Jaa:

lisää samankaltaisia