Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen
BLAST Premier Global Final starttaa vuoden 2021 Counter Strike -kauden. Palkintopotissa on jaossa miljoona dollaria, ja siitä kilpailemassa on kahdeksan huippujoukkuetta.

Vuoden ensimmäinen turnaus alkaa tiistaina, tammikuun 19. päivänä. Turnaus on erittäin mielenkiintoinen startti uudelle vuodelle, sillä muutamat mukana olevat joukkueet ovat tehneet suuria kokoonpanomuutoksia. Mukana on edelleen samoilla kokoonpanoilla jatkavat Astralis, G2, Vitality, Evil Geniuses ja Natus Vincere. Liquid osallistuu turnaukseen Gabriel ”FalleN” Toledon kanssa, jonka joukkue hankki Russel ”Twistzz” Van Dulkenin tilalle. Complexity joutuu käyttämään tanskalaispelaaja Jakob ”JUGi” Hansenia joukkueen varapelaajana, sillä joukkueen AWP-pelaaja Valentin ”poizon” Vasilev on edelleen sairaslomalla. Myös Furia on päivittänyt kokoonpanoaan, mutta joukkueen uusin hankinta Paytyn ”Junior” Johnson ei pääsekään joukkueen mukaan turnaukseen. Hänet korvaa Lucas ”honda” Honda.

Astralis on suuren yleisön ennakkosuosikki turnaukseen. Joukkue näytti vuoden 2020 lopussa ylivoimaisesti vahvimmalta joukkueelta voittaen ranskalaisjoukkue Vitalityn, joka dominoi lähes koko loppuvuotta. Kyseessä oli jo kolmas vuosi, kun tanskalaisjoukkue lopetti vuoden maailman parhaana joukkueena.

Alkuvuoden suurimpiin odotuksiin kuuluu Na’Vi:n pelikunto. Pystyykö joukkue kääntämään kurssinsa ylöspäin, vai jatkuuko ainainen epäonnistuminen. Joukkueessa pelaa kaksi HLTV:n rankingin TOP-5 -pelaajaa, ja silti joukkue ei ole onnistunut ottamaan maailman parhaan joukkueen titteliä itselleen. Vuoden ensimmäinen turnaus on joukkueelle tärkeä, sillä joukkue ei voi jatkaa pitkään samaa rataa.

Lunasta 100% bonari uuteen MGA vedonlyöntisaittiin täältä

Toinen mielenkiintoa herättävä aihe on Liquidin pelikunto. Pystyykö Fallen nostamaan joukkueen samanlaiseen formiin, missä joukkue oli, kun Nicholas ”nitr0” Cannella johti joukkuetta. Fallenin kiinnittäminen joukkueeseen kertoo paljon Liquidin ongelmista. Joukkueesta puuttui selvä johtaja.

Fallen ja nitr0 ovat hyvin samantyylisiä pelaajia. Molemmat pelaavat AWP-kivääriä, ja molemmat ovat pelin sisäisiä johtajia. Fallen on ajoittain hieman sähköisempi pelaaja, kun taas nitr0 otti tilanteet usein varman päälle. Jos Fallen saavuttaa samanlaisen tason, millä hän pelasi silloin, kun hän ja SK Gaming olivat parhaimmillaan, voi Liquidista tulla todella vaarallinen. Pitää kuitenkin muistaa, että Liquid tulee tarvitsemaan paljon aikaa. Joukkue palkkasi pelin sisäiseksi johtajaksi brasilialaisen pelaajan, joten kielimuuria on, vaikka Fallen puhuukin ymmärrettävää englantia.

Turnauksen osalta katseet kannattaa ehdottomasti suunnata Astraliksen, Vitalityn ja Liquidin suuntaan. Viime vuoden lopun näyttöjen perusteella muilta joukkueilta ei voi odottaa liikoja. Furia ja Complexity pelaavat varapelaajilla, joten voittajasuosikeiksi heistä ei ole. G2, Na’Vi ja EG ovat Astraliksesta ja Vitalitystä kaukana, mutta kolmikon keskinäisistä otteluista voi tulla mielenkiintoisia.

Jaa:

lisää samankaltaisia