Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen

Eurheiluorganisaatio Cloud9 on päättänyt siirtyä hetkellisesti sivuun CS:GO-kentiltä.

Cloud9:n päätös penkittää joukkueensa johtuu organisaation mukaan maailmalla vallitsevasta tilanteesta, jonka vuoksi Cloud9 ei saanut järjestettyä koko joukkuettaan Yhdysvaltoihin. C9 kertoo antamassaan lausunnossa organisaation alunperin suunnitelleen joukkueen sijoittamista yhdysvaltoihin. Organisaatio kertoo myös, että etäältä tapahtuva harjoittelu ei ole niin edistävää, kuin Cloud9:n organisaatio toivoisi.

Joidenkin pelaajien kohdalla COVID-19 -tilanne maailmalla oli suuri este matkustamiselle. Esimerkiksi Cloud9:n pelin sisäinen johtaja Alex ”ALEX” McMeekin ei olisi päässyt takaisin kotimaahansa Ranskaan, mikäli hän olisi lähtenyt maasta esimerkiksi bootcampin takia.

Cloud9:n lausunnon mukaan organisaatio on edelleen intohimoinen kilpailija CS:GO-kentillä, ja kun maailmanlaajuinen tilanne antaa myöten harjoittaa Cloud9:n suosimilla tavoilla, palaa organisaatio jälleen kilpailemaan. Lausunnossa Cloud9 kiittää organisaationa joukkueen manageria Henry ”HenryG” Greeriä ja Cloud9:n pelaajia heidän tekemästä työstään viimeisten kuukausien aikana.

Lunasta bonari uuteen 24Bettleen – pystyt kotiuttamaan jo kesken kierrätyksen! – MGA lisenssi – lunasta 100% bonari täältä

Cloud9:n uusimman CS:GO-joukkueen viimeiset pelaajat solmittiin 25.10.2020. Joukkue ehti kilpailla siis vain viisi kuukautta. Cloud9 ehti kuitenkin tänä aikana tehdä jopa yhden pelaajavaihdoksen, kun alkuperäiseen kokoonpanoon palkattu AWP-pelaaja Özgür ”woxic” Eker penkitettiin joukkueesta. Hänen tilalleen Cloud9 palkkasi Erick ”⁠Xeppaa⁠” Bachin tämän vuoden tammikuussa. Xeppaa ehti olla osana joukkuetta vain kaksi kuukautta.

Cloud9:n pelaajat eivät ole ainoita, jotka on vapautettu tehtävistään. Myös CS:GO-joukkueen valmentajaksi tammikuussa palkattu Chris ”⁠Elmapuddy⁠” Tebbit lähtee organisaatiosta pelaajien mukana.

Uutiset Cloud9:n vetäytymisestä tulevat tietysti suurena yllätyksenä, sillä organisaatio laittoi paljon rahaa kyseiseen projektiin. Joukkue palkkasi entisen selostajan HenryG:n kasaamaan organisaation alle superjoukkueen. HenryG oli myös ainoana managerina avoin pelaajiensa palkoista, sillä jokaisen pelaajan kohdalla hän julkaisi sopimusten pituudet ja sopimuksen rahallisen arvon.

Cloud9:n kallein pelaaja oli ehdottomasti tanskalaispelaaja Patrick “es3tag” Hansen, jonka sopimuksen arvo (sisältää pelaajan palkan sekä ostohinnan) oli 2,100,000$. Hänen sopimuksensa oli 3-vuotinen.

Joukkueen manageri HenryG jää Cloud9:n palkkalistoille, vaikka organisaatio luopuu CS:GO-joukkueestaan. Cloud9:n toimitusjohtaja Jack Etienne sanoi Rush B Medialle antamassaan lausunnossa HenryG:n olevan äärimmäisen ammattimainen persoona, jonka kanssa hän haluaisi tehdä töitä jatkossakin. Etienne painotti myös, että Cloud9 ei ole missään nimessä jättäytymässä CS:GO-kentiltä lopullisesti, vaan organisaatio aikoo palata, kun aika on oikea.

Cloud9:n kokoonpano on tällä hetkellä HLTV:n joukkuerankingin sijalla 25. Paras sija, mille joukkue ylsi, oli 19. Joukkue ei yltänyt suuriin odotuksiin, mitä heille asetettiin. Viimeisimmässä turnauksessa, ESL Pro Leaguessa, joukkue päätyi sijalle 17-20.

Cloud9:n penkitetty CS:GO-kokoonpano on:

Alex ”ALEX” McMeekin
William ”mezii” Merriman
Patrick ”es3tag” Hansen
Ricky ”floppy” Kemery
Erick ”Xeppaa” Bach

Chris ”⁠Elmapuddy⁠” Tebbit (valmentaja)

Jaa:

lisää samankaltaisia