Kirjoittanut mylly
DOTA 2

Steamcharts.com -sivuston mukaan 2019 oli keskimäärin vahva vuosi Dota 2:lle. Peli rikkoi usean vuoden tauon jälkeen miljoonan yhtäaikaisen pelaajan rajan. Pelaajakato on kuitenkin jatkunut vuoden mittaan tasaisena. Vuodenvaihteen myötä pelin pelaajamäärät ovat laskeneet vuoden 2014 alun tasolle, jolloin pelin suosio alkoi nousta.

Viimeisen kuukauden aikana Dotan keskimääräinen pelaajamäärä on ollut noin 380 tuhatta ja yhtäaikaisia oli parhaimmillaan 627 tuhatta. Lukemat eivät ole vielä katastrofaalisia, mutta huolestuttavia ne kyllä ovat. Pelin ongelmista osa on liittyt nimenomaan pelaajamääriin. Paluu vuoden 2014 alun pelaajalukemiin tarkoittaa, että entuudestaan pitkät jonotusajat otteluihin kasvavat, mikä näkyy varsinkin korkammilla rankeilla.

Valve on aktiivisesti yrittänyt saada pelaajamääriä nousuun julkaisemalla uusia päivityksiä ja hahmoja, mutta edes marraskuun lopulla julkaistu massiivinen Outlanders-päivitys ei riittänyt saamaan pelin jättäneitä pelaajia takaisin.

Kun Dotan kaltaisessa pelissä pelaajamäärät alkavat laskemaan, aiheuttaa se tietyssä pisteessä ikävän syöksykierteen, josta on harvoin nähty enään paluuta entiseen. Toivotaan että Valvella siis on vielä keinoja jolla saada pelaajamäärät taas nousuun.

Lähde: Steamcharts.comDotesports.com.

Jaa:

Ei Kommentteja

Kirjoita Kommentti