Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen

HLTV julkaisee joka vuoden päätteeksi heidän näkemyksensä vuoden parhaista pelaajista. Lista alkaa aina tammikuun ensimmäisenä päivänä, ja pelaajia julkistetaan listan alapäästä lähtien päivä kerrallaan, kunnes 20. päivä julkistetaan vuoden paras ja toiseksi paras pelaaja. HLTV on tehnyt ja julkaissut listan maailman parhaista pelaajista joka vuosi vuodesta 2010 lähtien, jolloin pelattava peli oli Counter Strike 1.6. CS:GO:n osalta tämä on kahdeksas vuosi, kun lista julkaistaan.

HLTV:n lista perustuu lähes pelkästään pelaajien henkilökohtaisiin tilastoihin. Lista ei ota HLTV:n mukaan huomioon mitään muita ulkoisia tekijöitä, jotka olisivat voineet vaikuttaa pelaajan suoritustasoon. HLTV:n listaan vaikuttaa huomattavasti pelaajan saamat MVP (Most Valuable Player) ja EVP (Exceptionally Valuable Player) -palkinnot.

JKS

Listan sijalle 19 päätyi australialaispelaaja Justin ”jks” Savage. Jks pelasi lähes koko vuoden 100 Thieves -joukkueessa, mutta organisaation luovuttua kokoonpanosta, siirtyi hän Complexityn joukkueeseen. Jks:n ura alkoi, kun hänet valittiin osaksi Vox Eminorin kokoonpanoa vuonna 2014. Silloisessa Vox Eminorissa pelasi mm. nykyinen analysoija Chad ”SPUNJ” Burchill.

Tuolloin skenen tila oli hyvin erilainen tähän päivään verrattuna. Kaikki Vox Eminorin kokoonpanon pelaajat jks:ää lukuun ottamatta kävivät päivätöissä pelaten työn ohella. Jks kävi tuolloin yliopistoa.

Myöhemmin Renegades palkkasi Vox Eminorin kokoonpanon pelaajat organisaationsa alle, ja sijoitti heidät Pohjois-Amerikkaan, jotta joukkue voisi kilpailla kovempia vastustajia vastaan. Vuonna 2017 Renegades teki pelaajavaihdoksia. Kokoonpanoon tuotiin kansainvälisiä pelaajia. Nykyisin G2:ta johtava Nemanja ”nexa” Isaković sekä Envyssä pelaava Noah ”Nifty” Francis liittyivät Renegadesin vahvuuteen. Samalla joukkueeseen tuotiin myös lopulta pitkään heidän kanssaan työskennellyt Aleksandar ”kassad” Trifunović. Nexa korvattiin kuitenkin hyvin pikaisesti nykyään Liquidissa vaikuttavalla Keith ”NAF” Markovicilla.

”Lunasta 100% bonari uuteen MGA vedonlyöntisaittiin täältä”

Renegades ei kuitenkaan pysynyt kansainvälisessä kokoonpanossa. Norjalaispelaaja Joakim ”jkaem” Myrbostad korvasi NAF:n. Nifty sai myös väistyä, kun kokoonpanoon tuotiin kaksi australialaispelaajaa – Sean ”⁠Gratisfaction⁠” Kaiwai sekä Jay ”⁠Liazz⁠” Tregillgas.

Tuolla kokoonpanolla joukkue pelasi vuodesta 2018 lähtien vuoden 2020 loppuun saakka, kunnes jks hyppäsi Complexityn leiriin 100 Thievesin luovuttua entisestä Renegades-kokoonpanosta.

Jks voitti vuonna 2020 neljä EVP-palkintoa. Joukkueidensa kanssa hän saavutti kaksi hopeasijaa isoissa turnauksissa, mutta ei yhtään turnausvoittoa. Jks:n rating oli 1.12, ja hän oli yksi vuoden parhaista KAST-pelaajista. KAST-tilasto muodostuu tapoista, avustuksista, hengissä selviämisestä ja trade-tapoista. JKS oli kyseisen tilaston yhdeksäntenä. Jks oli myös kuudenneksi paras tekemään vahinkoa kranaateilla (7,3 utility dmg per round).

KSCERATO

Listan sijalle 18 päätyi brasilialaispelaaja Kaike ”KSCERATO” Cerato. Hän pelasi vuoden 2020 FURIA:n kokoonpanossa. FURIA sijoittui HLTV:n joukkue-rankingissa sijalle 8. KSCERATO oli yksi vuoden tasaisimmin suorittaneista pelaajista. Hän myös sijoittu ensimmäiseksi KAST-tilastossa ja toiseksi DPR-tilastossa (kuolemia per kierros) lukemalla 0.58.

KSCERATO oli maailman parhaaksi pelaajaksi tituleeratun Oleksandr ”s1mple” Kostylievin arvaus vuoden 2020 nousevaksi pelaajaksi viime vuonna. ”Hänellä on jo tarpeeksi kokemusta isoista turnauksista, ja luulen, että 2020 tulee olemaan hedelmällisempi vuosi hänelle” s1mple lausui HLTV:lle antamassaan haastattelussa yhteydessä viime vuoden TOP-20 -listaan, jossa hän sijoittui toiseksi.

KSCERATO löysi Counter Striken vuonna 2019, kun hän ja hänen veljensä Kauan ”⁠KNCERATO⁠” Cerato lintsasivat koulusta pelatakseen CS:ää pelitalolla. KSCERATO teki läpimurtonsa, kun hänet kutsuttiin FURIA:n akademiajoukkueeseen vuonna 2018. Ei mennyt kuin muutama viikko, kun hänet sekä FURIA:ssa nykyisin pelaava Vinicius ”VINI” Figueiredo nostettiin FURIA:n pääjoukkueeseen.

”Kaikki oli täysin erilaista. Miamissa ei ollut niin paljoa ilmansaasteita, kuin São Paulossa. Muistan yhden asian, joka todella näytti ne eroavaisuudet näiden kahden alueen välillä. Oli olemassa tietyt kengät, jotka olin aina halunnut, mutta joihin minulla ei ollut varaa. Uudella palkallani pystyin vihdoin ostamaan ne, ja minusta tuntui, kun olisin ollut maailman onnellisin mies.” KSCERATO kertoo HLTV:lle antamassaan haastattelussa.

FURIA teki nousua tasaisesti. Vuonna 2019 joukkue teki itsestään kuuluisan, mutta vuosi 2020 oli varmasti joukkueen paras sijoitusten kannalta. FURIA oli Pohjois-Amerikan paras joukkue, ja heidän pelityyli herätti todella paljon huomiota CS-piirien sisällä.

KSCERATO ansaitsi seitsemän EVP-palintoa vuonna 2020. Hän voitti joukkueensa kanssa kolme isoa turnausta, ja sijoittui toiseksi yhdessä turnauksessa. Hänen rating oli 1.15. Terroristipuolella hänen rating oli 1.16, joka oli viidenneksi paras. KAST-tilastossa hän sijoittui ensimmäiseksi, ja hän oli toiseksi vaikein tapettava heti Andreas ”Xyp9x” Højslethin jälkeen.

HLTV:n artikkelin jks:stä voit lukea täältä.
HLTV:n artikkelin KSCERATO:sta voit lukea täältä.

Jaa:

lisää samankaltaisia