Kirjoittanut Jesse Pyrhonen
CS:GO Uutinen

Aleksi ”allu” Jalli vieraili HLTV.org:n järjestämässä HLTV Confirmed -podcastissa maanantai-iltana. Jallilta kysyttiin mm. syitä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen potkujen takaa sekä ENCE:n tulevaisuudesta. Jalli vastasi lähes kaikkiin kysymyksiin, ja myönsi monia ENCE:n tekemiä virheitä.

Jallilta kysyttiin ensimmäiseksi, että onko hänen mielipiteensä muuttunut Virolaisen tuomasta panoksesta joukkueeseen nyt kun aikaa pelaajan potkuista on kulunut. Jalli vastasi kysymykseen myöntävästi ja jatkoi seuraavasti: ”Meidän piti tehdä muutoksia. Se ei ehkä vaikuttanut siltä ulkopuolelta katsottuna, mutta joukkueen sisältä katsottuna muutoksia oli tehtävä.” Jalli jatkoi myös kertoen, että Aleksib oli väärä pelaaja potkia ulos joukkueesta.

HLTV:n podcastin toinen juontaja Milan ”Striker” Švedja kysyi Jallilta, mikä joukkueelta puuttui Virolaisen ollessa joukkueessa, ja mitä joukkue haki palkkaamalla Miikka ”suNny” Kempin hänen tilalleen. Jalli kertoi, että asia ei ole niin mustavalkoinen. Hän sanoi myös, että Virolaisen kanssa joukkue olisi todennäköisesti myös tipahtanut alas rankingeissa. ”Me luulimme, että meistä voisi tulla parempia Kempin kanssa” Jalli jatkoi.

Yli 10 vuotta CS:n parissa elänyt Jalli kertoi myös, että he eivät siihen aikaan arvostaneet Virolaisen tuomaa panosta pelin sisällä sekä ulkopuolella tarpeeksi. ”Meillä oli joukkueessa kaksi leiriä. Toisessa leirissä minä (allu) ja Jere ”sergej” Salo, kun taas toisessa leirissä Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen sekä Aleksib. Virolainen oli käytännössä se liima näiden kahden leirin välillä” Jalli jatkoi.

Myöhemmin Jallilta kysyttiin, miksi joukkue ei saanut tuloksia pelaajavaihdoksen jälkeen. Jalli totesi heidän luulleen, että pelaajavaihdoksen jälkeen heistä tulisi heti vielä parempia ja, että joukkue olisi heti maailman kärjessä. Jalli myös totesi olevansa itse IGL:nä (pelin sisäisenä johtajana) todella tiukka ja vaativa. Tämä Jallin mukaan harmitti joitain pelaajia. Lopulta, kun haluttuja tuloksia ei tullut, alkoi huonot tulokset myrkyttää joukkuetta.

Jalli päätti keskustelun ENCE:n ja Virolaisen yhteisestä historiasta todeten, että hän oli osana päätöstä, mutta hän myös totesi, että hän ei ole ENCE:n diktaattori, ja että hän ei ole ainut ihminen, joka tekee ENCE:ssä päätöksiä.

Jalli myös totesi lähetyksessä, että fanien antama kritiikki oli myös vaikeaa ottaa vastaan: ”Oli henkisesti hyvin hankalaa olla ensin kaikkien rakastama, ja yhtäkkiä olla kaikkien vihaama. Jalli viittasi tällä joukkueen saamaan kritiikkiin sekä vihapostiin, jota joukkue sai runsaasti Virolaisen penkittämisen jälkeen.

Jallilta kysyttiin myös tarinaa Elias ”Jamppi” Olkkosen palkkaamisen takaa. Jalli totesi hänen olevan hyvin taitava pelaaja AWP:llä sekä rifleillä. Jalli myös kehui Olkkosen olevan todella positiivinen kaveri, joten he ajattelivat, että hän olisi hyvä valinta joukkueeseen.

Jalli myös paljasti sergej:n olevan innoissaan armeijaan lähdöstä. ”Hän on pelannut koko ikänsä, joten ehkä hän haluaa hieman maiseman vaihtoa.” Jallin mukaan Salon sekä Jussilan motivaatio-ongelmat olivat tapetilla jo pitkään ennen pelaajien päätöstä jäädä tauolle.

Lähetyksen loppupuoliskolla tapahtui todellinen suunnanmuutos. Sergej twiittasi kesken lähetyksen: ”En pitäisi kaikkea Allun sanomaa tässä haastattelussa itsestäänselvyytenä. Hän ei ole niin yksinkertainen ja viaton persoona kuin saattaa näyttää. Sille on syy, miksi hän on ainut pelaaja jäljellä ENCE:n alkuperäisestä kokoonpanosta.

Sergej jatkoi seuraavassa twiitissä: ”En aio avata tästä tilanteesta lisää, sillä kyse on mielenterveysongelmasta, joka ei kuulu Twitteriin tai minulle. Vanhat joukkuetoverit voivat kuitenkin myöntyä minun twiittiini.” Tämän jälkeen pelaajien vanha joukkuetoveri xseveN uudelleentwiittasi Salon näkemykset.

Monet ENCE:n nykyiset sekä ex-pelaajat reagoivat Twitterissä kohuun. Joukkueen nykyisessä kokoonpanossa pelaava Jamppi mm. vitsaili kauden olevan ohi. Aleksib twiittasi yksinkertaisesti: ”Kiitos.”

Lähetyksestä löytyy tallenne HLTV:n Twitch-kanavalta. Lähetyksen voi myös kuunnella myöhemmin Spotify:stä tai Youtubesta.

Jaa:

lisää samankaltaisia