FLASHPOINT 1: HAVU - Chaos
Kirjoittanut toimitus
CS:GO Vihje

Flashpoint 1 -turnauksen pudotuspelit lähtivät viime yönä käyntiin kahdella matsilla. Tänään on vuorossa kaksi muuta peliä. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin HAVUn ja yhdysvaltalaisen Chaosin kohtaamiseen. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät suomalaisia selkeinä ennakkosuosikkeina, mutta pääseekö HAVU kuitenkaan niin helpolla iltapuhteestaan?

Illan peleistä selviää HAVU:n seuraava vastustaja, joka tulee ottelusta MIBR ja Orgless väliltä. Seuraava ottelu määrätyy matsien tuloksien mukaan. Voittajat menevät ylempään brackettiin jotka pelaavat sunnuntaina ja häviäjät menevät alempaan brackettiin, jotka pelaavat jo huomenna.

Suomalainen HAVU voinee pitää reissuaan onnistuneena jo tähän mennessä. Pääsy pääturnaukseen ei ollut yksinkertainen, sillä suomalaiset hävisivät karsintojen finaalissa saksalaiselle BIG:lle. Poisjääntien vuoksi HAVU sai loppujen lopuksi kutsun isoon turnaukseen ja suomalaiset ovat antaneet aikamoisen myrskyvaroituksen omasta osaamisestaan.
HAVU on pelannut turnauksessa kuusi matsia ja voittoja on plakkariin tullut viisi. HLTV:n viimeisimmässä listauksessa sijalta 28 löytyvä suomalaistiimi on näiden näyttöjen myötä erittäin lähellä Suomen ykkösporukan titteliä. Heidän edellään kontannut ENCE ei ole kuin kuuden pykälän päässä. Jos turnaus jatkuu samalla tavalla kuin tähän asti on mahdollista, että HAVU menee sijoituksissa ohi.

Suomalaiset ovat löytäneet myös tiimin sisälle loistavan tasaisuuden, sillä joukkueen yhteinen taso on pysynyt korkeana läpi turnauksen.
Pelaajista on syytä nostaa kuitenkin esiin tiimin kapteeni ja pelin sisäinen johtaja Eetu ”sAw” Saha, joka on onnistunut saamaan taktiikoista parhaimman tehon irti. Hänen lisäksi Lasse ”zoree” Uronen on onnistunut kalibroimaan AWP:nsä huippuunsa. Liekki-Lasse on läpi turnauksen viihdyttänyt katsojia huikeilla yksilösuorituksilla. Todetaan kuitenkin se, että koko tiimi on pelannut huipputasolla, eikä heikkoja pelaajia ole ollut.

Tämän päivän vastustaja jenkkiläinen Chaos lähtee matsiin altavastaajana, mutta aliarvioimiseen ei suomalaisittain ole varaa. Sekavaa on ollut jenkkien meno viimeisen kuukauden aikana. Sekavuuden ympyrä sulkeutui lopulta siihen, että tiimin selkeä ykköspelaaja Owen ”smooya” Butterfield vapautettiin joukkueen palveluksista.
”smooya” ei alunperinkään lähtenyt joukkueen mukaan Flaspointtiin, sillä hänellä oli ongelmia viisumin kanssa. Ykköspelaajan puuttuminen on tietenkin näkynyt Chaosin suorittamisessa. Turnaus alkoi kieltämättä hyvin, kun jenkit ottivat voiton Gen.G:stä ja brasilialaisesta MIBR:stä. Nyt kuitenkin Chaos on kolmen ottelun tappioputkessa.
Tiimin reppuselkäänsä on ilmiselvästi ottanut kanadalainen Joshua ”steel” Nissan – matseja katsoessa on tullut selkeästi esiin, että jenkkitiimi elää ja kuolee kanadalaisen suorituksista.

Karttavalinnat illan mielenkiintoiseen matsiin lienevät selkeät. HAVU ei mitään kaniineja tässä kohtaa hatusta heitä, vaan instabänni on tuttuun tapaan Inferno ja valintana nähtänee junamaa eli Train, joka on ollut suomalaisten yksi lempikartoista. Chaos bännää Vertigon ja tulevat valitsemaan Miragen, joka saattaa olla kompastuskivi suomalaisille. Decider kartaksi jäänee Overpass tai Nuke.

Pelivihje illan jännitysnäytelmään on yli 2.5 karttaa. Pienenä perusteluna se, että ”steel” pystyy yksinkin voittamaan yhden kartan jenkeille. Kerrointa saadaan Betwaylla maukkaat 2.10, jonka voit pelata täältä. ★ ★ ☆ ☆ ☆

Tässä myös linkki päivän toiseen vihjeeseen.

HAVU – Chaos matsi käynnistyy tänään kello 20:00 ja halukkaat voivat seurata peliä englanniksi Flashpointin viralliselta twitch-kanavalta.

kuvalähde: unikrn

Aktiivisen keskustelun vihjeistä ja eSports-vedonlyönnistä sekä matsien liveseurannan, striimit ja erilaiset skabat löydät sivustomme sosiaalisen median kanavista:

Jaa:

lisää samankaltaisia